skip to Main Content
22 90 86 00 post@natur.vgs.no

Mina har fått fast stilling gjennom utplassering fra Natur videregående skole.

Nå jobber hun fast i dyrebutikk i tillegg til skolen.

Navn: Mina Utne
Bosted: Oslo                                                                         
Studier på Natur videregående skole: Gikk Vg2 Heste- og hovslagerfag og har nettopp startet på studieforberedende Vg3 innen naturbruk

1. Fortell om programområdet du gjennomførte i Vg2 og hvorfor du valgte det.  Jeg gikk heste- og hovslagerfag på Vg2, nettopp fordi interessen min for hest og dyr generelt er såpass stor som den er. Å kunne gå på en skole hvor man holder på med det man liker mer enn noe annet, store deler av uka, er fantastisk. Vi dro rundt på staller, red, lærte mye teoretisk om hest og besøkte blant annet Bjerke på besøk hos veterinærene der. Både et morsomt og lærerikt skoleår.  
2. YFF et av de fagene elever på Vg2 skal gjennomføre. Hva er det?  YFF står for yrkesfaglig fordypning og er et fag hvor vi lærer mye om akkurat det å komme ut i jobb og diverse viktig informasjon som f.eks. hvordan skrive cv og andre dokumenter. I YFF har vi utplasseringer og diverse utflukter. På Natur videregående skole er vi utplassert to-tre ganger i løpet av året både på Vg1 og Vg2. Utplasseringene er på en eller to uker hver gang. Det er opp til hver enkelt elev å finne utplasseringsplass og å tenke på noe man gjerne kunne jobbe med, men lærerne hjelper selvfølgelig også med diverse kontakter og tips om du er usikker.  
3. Hvor var du utplassert?Jeg var først utplassert i stall, men jeg innså at stall ikke var noe for meg i utplassering, siden jeg allerede jobbet på en stall. Jeg valgte derfor Musti, som er en dyrebutikk-kjede, ved neste utplassering. Jeg var 4 uker til sammen på Musti og var storfornøyd der.  
4. Hvordan fikk du brukt kunnskap fra undervisningen under utplasseringen?  Jeg fikk brukt mye av kunnskapen vi lærte både fra YFF og de andre fagene, da Natur videregående skole legger opp til mye praktisk undervisning og egen læring, noe som hjelper masse både i utplassering/arbeid og i livet generelt.
5. Fortell om erfaringer du fikk fra utplasseringen?  Jeg lærte mye om både kundeservice, hvordan butikken skal være, salgstriks og spesielt mye informasjon om produktene som selges. Alt i alt lærte jeg utrolig mye om veldig mye forskjellig og nyttig.
6. Hva er ditt råd til andre som vil oppnå det du har klart som utplassert elev?   Mitt beste råd er egentlig bare å være deg selv, men det er derimot også lurt å være effektiv, hjelpsom, tidsnok og lærevillig for å gi et så godt inntrykk som mulig. Jo bedre inntrykk du gir, jo større sjanse er det for å få en god tilbakemelding og eventuelt en invitasjon til intervju som jeg fikk.  
7. Jeg fikk høre at du fikk deg jobb på Musti. Fortell hvordan det gikk til og hvor stor stilling er det?  Jeg var utplassert i Musti da sjefen kom bort til meg og sa at han hadde lagt ut utlysning på hjemmesiden deres, hvor de søkte sommervikarer. Han sa jeg burde søke. Jeg valgte selvfølgelig å søke og kom igjennom alle delene og inn på intervju med sjefen (pålagt selv om han kjenner meg). Jeg fikk stillingen og jobbet i omtrent 10 dager da sjefen igjen tok meg med på pauserommet og sa at det var en ledig 10% stilling om jeg ville ha den. Jeg takket selvfølgelig ja og fikk den uten å gå igjennom et nytt intervju. Hele sommeren jobbet jeg omtrent fulltid, og nå jobber jeg annenhver lørdag og er ringevakt.  
×Close search
Search